fredag den 29. april 2011

Jeg har ikke tid i dag!

Lyder det bekendt?
For de fleste er det sådan, at der er ting og opgaver der bliver udskudt gang på gang. Ofte er det faktisk de samme opgaver, der bliver udskudt. Det kan også være den samme aftale i firmaet, med personen, eller vennerne der bliver udskudt. Det er med andre ord, ofte de samme opgaver eller personer det går ud over.

Hvad kan man gøre ved det?

Ja, først kan man overveje om det er noget, der er tilfældigt eller om det er noget, der er ”ubevidst” bevidst. De ting eller dem der er ”ubevidst” bevidst, vil man gøre sig selv en tjeneste ved at få væk, enten helt at droppe opgaven eller sige tingene som de er; At man ikke har prioriteret det, og man heller ikke kommer til det – sige det direkte til personen, men på en pæn måde. Alene det, at man får det sagt, giver én selv noget luft til at gøre de ting, som betyder noget for en selv og/eller virksomheden.
Men så er der jo de opgaver, man ikke kan slippe af med, eller de personer man af en eller anden grund SKAL have møder med.

Hvad gør man ved det, eller dem?

Et godt råd er at få opgaven løst eller få afholdt det møde, man har udskudt. Min erfaring er, at i over 90% af tilfældene er det ikke så slemt at udføre opgaven, som det er at tænke på den. Som en ekstra bonus giver det rigtigt meget energi bagefter.
Det der sker, når, man udskyder tingene er, at man forestiller sig nogle ting, som man slet ikke har belæg for at vide. Vi har en tendens til at tro, at vi ved, hvad andre tænker, men hvordan kan vi vide det?

Når man har udført den udskudte opgave eller samtale, vil man ofte opdage at den åbner nye muligheder, muligheder som man ikke havde regnet med. Prøv at tænk på sidste gang du fik overstået en ting du havde udskudt… hvordan var det?
Et andet råd er, at hvis man ikke kan få taget sig sammen til at gøre tingene selv, så vend det med en nær kollega, ven eller på hjemmefronten. På den måde får man en andens synspunkt og andre indfaldsvinkler til at få tingene gjort. Ofte vil det ikke være så stort et problem, som man selv har gjort det til.
Og så skal man huske på, at alle har nogle ting de ikke får gjort.. nogle er bare længere tid om det end andre :-).

Fredagens vise ord er en omformulering af den amerikanske humorist, Josh Billings ord fra ”udskyd ikke til i morgen hvad du kan have fornøjelse af i dag” til ”udskyd ikke til i morgen hvad du kan udføre i dag”.
(begge citater giver fornøjelse, bare med en dags forskel :-))

Rigtig god weekend og få nu gjort de ting du har udskudt!

Peder Juul - PS4 Partner

www.ps4.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar