mandag den 6. juni 2011

Inspirationer fra USA

Efter en uges inspiration i USA – hvor jeg deltog på dette års ASTD konference, har jeg fået lyst til at følge en af talernes glædelige budskab og sige: ”Happy to be here!”

Hvor gode er vi til at udtrykke vores glæde ved at være til? Og hvordan får vi fokus på styrker, arbejdsglæde og god energi i vores hverdag så vi får lyst til at sige det? Lyst til at tænke det? og en vane med at sætte det i centrum?

Alle ved at feedback med udgangspunkt i vores styrker virker bedst, men hvor ofte er det, at vi i den travle hverdag bremser op og giver os selv og de andre denne energi?
Hvis vi gerne vil påvirke vores hverdag, os selv og vores omgivelser hensigtsmæssigt, med et positivt touch er det værd at fokuserer på minimum 5 styrker i vores hver dag.
Selv super pessimister må overgive sig på spørgsmål der målrettet giver energi og følelse af glæde.

En enkel lille øvelse kunne være fra morgenstunden at spørge sig selv:
”Hvad skal gøre mig glad i dag? Hvordan kan jeg sikre at min dag bliver god? Hvordan bevarer jeg mit gode humør og min energi? Hvordan kan jeg opnå resultater og relationer der passer til mit ønske i dag?” o.s.v.

Alle har vi på mange måder et eget valg af vores sinds tilstand. Negative antagelser kan vi vælge at bringe på banen ligesom positive antagelser kan sættes på spil i tanker og adfærd. Omverdenen præsenterer sig på godt og ondt, og det er vores helt eget valg, hvordan vi vil møde denne og hvad vores bidrag i dette møde skal være.

Fokuser vi på vores styrker ved at sætte dem i centrum i vores hverdag, får det os til at være mere produktive, mere aktive, mere engagerede, og mere tilfredse eller lykkelige.
Men hvordan gør man så dette i hverdagen? Handler det om at overvinde sine svagheder?
Nej lyder svaret fra Marcus Buckingham, en af hovedtalerne på dette års ASTD konference. Han mener helt klart at styrken kommer ved at fokuserer på styrker, sætte dem i centrum af vores liv og bygger videre på dem som de bedste byggesten til glæde og succes.

Hvad er styrker så helt nøjagtigt? Ifølge Marcus Buckingham er de mere end det vi gør godt.
“Forestillingen om, at vores styrker er det, vi er gode til, er ikke dækkende nok. Opgaver, som vi tilfældigvis udfører godt, kan faktisk være super udmattende for os, specielt hvis, vi glemmer at nyde dem eller resultatet af dem.”

Vores styrker kan være de arbejdsmæssige opgaver, der konsekvent får os til at være motiverede, produktive, aktive og engagerede. Hvorfor den gode øvelse blot handler om at vi afdækker alle vores styrker i dagligdagen, og før noget som helst andet finde måder, hvorpå vi kan sætte dem i centrum for vores arbejde og fritid – hver dag J

Denne uges citat kommer er sagt af Gandhi:

”Styrke er ikke blot en fysisk kapacitet men meget mere en mental vilje

Network4people ønsker dig en rigtig dejlig weekend med fokus på dine styrker

Partner PS4 A/S
Berit Weise

1 kommentar:

  1. dejligt at der igen i år var så stor energi i deltagelsen på ASTD konferencen: vI glæder os allerede til 212 til Denver turen.

    SvarSlet