fredag den 19. august 2011

Bliv bevidst om din indre driver

Så er sommerferien forbi, og eftersommerens aktiviteter startet. Vi har været travlt optaget i første halvdel af 2011, fordi vi har skrevet en bog om motivation og ledelse. Bogen udkommer den 25. august, og det har været en spændende men også anstrengende proces at skrive den. Bogen handler om motivation, og det er interessant at opleve, at rigtig mange mennesker faktisk ikke er særligt bevidste om, hvad der motiverer dem. Arbejdet med at skrive bogen afslørede en motivationsdriver, som jeg personlig ikke selv var bevidst om, at jeg havde. Jeg troede, at jeg bare kunne skrive en bog om det, jeg vidste om motivation, men allerede efter kort tid fandt jeg ud af, at jeg ganske enkelt var nødt til at læse yderligere om motivation og koble ny viden med vores eksisterende viden om bl.a. enneagrammet. Jeg synes selv, at der kom en del godt ud af det, men det interessante var det stærke drive for at lave noget nyt, som jeg oplevede. Det er et drive, som jeg ikke har været bevidst om før, men som jeg jo godt genkender nu og som jeg også kan huske tilbage har været der tidligere. Jeg har blot ikke reflekteret over det før.

Jeg synes, det er besynderligt, at vi har nogle indre drivere – en indre motivation, som betyder ret meget for os, som vi ikke er bevidste om, og som vi først er i stand til at sætte ord på, når vi bliver bevidste om det. Det er interessant, fordi det er betydningsfulde kræfter, som i meget høj grad påvirker vores adfærd. Gennem arbejdet med bogen er jeg yderligere blevet klar over, at vores indre motivation har meget stor indflydelse på, om vi bliver stressede eller ej. Hvis vi er meget motiverede, bliver vi mindre stressede. Alene af den årsag, mener jeg, at vi bør arbejde på at blive mere bevidste om, hvad der motiverer os.

At blive bevidst om hvad der motiverer os er ikke ligetil, og det er med sikkerhed ikke noget vi får et fuldstændigt billede af ved at tænke over det i en halv dags tid. Vores motivation bliver vi kun bevidst om gennem iagttagelse og nysgerrighed. Vi mennesker er i stand til at iagttage vores egne tanker, følelser og fornemmelser, og det er en god ide at gøre det jævnligt. Stop op nu og da, og tænk over hvorfor en given opgave ikke er spor motiverende at arbejde med, eller omvendt hvorfor en opgave er smadder motiverende at arbejde med. Ved at finde ud af hvad der motiverer dig, er du i stand til at påvirke din motivation, på samme måde som du er i stand til at påvirke dit eget humør. Vi kan ikke ændre det kulsorte dårlige humør til et strålende humør, men vi er i stand til at forbedre vores humør på et hvilket som helst niveau, det er på, og på samme måde er vi i stand til at påvirke vores egen motivation, ikke vende op og ned på den, men forbedre den til glæde for os selv.

Så fredagens vise ord, som vi selv anvender flittigt, er super relevant:
Det du er bevidst om, kan du gøre noget ved, det du ikke er bevidst om, gør noget ved dig.

God weekend

Bo Zoffmann


PS. Har du husket at melde dig til vores 10 års jubilæum, det bliver ikke en almindelig jubilæumsreception. Se program og tilmeld dig på: http://event.ps4.dk/

Billede:
http://www.freedigitalphotos.net/images/view_photog.php?photogid=1499

Ingen kommentarer:

Send en kommentar