fredag den 27. juni 2014

Modspillere kontra medspillere

Jeg har siddet de sidste aftner og set fodbold, for der er nemlig VM. Det fik mig til at tænke på at sammenligne, hvordan der bliver spillet på banen med, hvordan vi samarbejder i erhvervslivet.

England, Spanien og Italien er netop i skrivende stund på vej ud af turneringen, muligvis fordi de har undervurderet deres modspillere, eller måske fordi, de ikke har kunnet samarbejde konstruktivt.

Er det noget som sker i din hverdag? Undervurderer du dine kollegaer eller konkurrenter? Fungerer samarbejdet overhovedet ikke, som du havde håbet?
Vi er alle forskellige af sind, og vi har alle forskellige måder at opfatte begrebet ”samarbejde” på.

For at kunne etablere fundamentet for et fantastisk samarbejde skal du derfor vise tillid til dine medarbejdere og undgå at undervurdere dem. Du skal forhøre dine medspillere om, hvad de har tænkt sig, før det røde kort forhastet trækkes. Det røde kort er nemlig blot et tegn på dårlig kommunikation og dårligt samarbejde.

Tænk, hvis der løb en flok fodboldspillere rundt på græsplænen og gav hinanden rødt kort hele tiden? Det ville ingen resultater føre med sig, og det samme gælder i erhvervslivet. Inden det røde kort trækkes, skal der udføres en god og brugbar forventningsafstemning.

Hvornår er der så tale om et godt samarbejde? Det er modsætningsvist, når de ”grønne” kort kommer på banen. Her tilbydes der nemlig rum og mulighed for at give hinanden den nødvendige feedback og taletid.

Jeg ser, det ville fungere bedre, hvis man forsøgte at undgå at undervurdere og bare lod samarbejdet flyde. Hvad er dit svar på det?

Fredagens vise ord af Martin Luther King:

Intet samarbejde uden dialog”.

Anotherstep ønsker dig rigtig god sommer.


Fredagsinspirationen holder sommerferie indtil den 4. August vi ses på den
anden side.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar