fredag den 15. august 2014

Opgivelse eller ny mulighed?

Første dag efter weekenden. Kalenderen er optaget af et par kundemøder, som er booket, før mange af os gik på ferie. Som de fleste af jer ved, så har PS4 til huse i City, og disse møder var på Fyn, så et par timers kørsel ventede forude. De par timer i bilen er egentlig meget hyggelige – især når man som mig havde en rigtig god kollega siddende ved siden af mig. Så er det lige før, jeg indimellem helt glemmer, hvor jeg skal dreje af.

Snakken veksler mellem ferieoplevelser og opdatering af hinanden om de seneste aktiviteter på kontoret. Selvfølgelig snakkes der også om de kommende møder, som vi forventer os meget af. Vi håber på og regner med at få en god opgave ud af det første møde.

Vi dukker op og melder vores ankomst i receptionen. En fantastisk receptionist, som er overvældende imødekommende (de findes altså ikke i rå mængder), ringer straks til vores kontaktperson for at melde vores ankomst. Alt er timet og klart, men et eller andet i receptionistens ansigt indikerer, at der er noget, som ikke helt er, som det skal være. Det viser sig, at vores kontaktperson ikke venter os. Hun er hjemme pga. et sygt barn, og hun (får vi at vide af receptionisten) har overhovedet ikke stående i sin kalender, at vi skal komme.

Denne oplevelse kunne nemt være endt med, at receptionisten beklagede, og vi vendte rundt og gik med uforrettet sag, givet noget irriteret, hvis altså ikke det lige forholdte sig sådan, at dette sker i en overskudsperiode – lige efter en dejlig ferie (totalt udhvilet).

Receptionisten byder os på kaffe, og valget af kaffe foregår ved en af disse skønne maskiner, som har et kæmpemæssigt udvalg. Denne maskine stod i kantinen, og der møder vi en kvinde, som var fra samme afdeling som hende, vi skulle have haft møde med. Receptionisten præsenterer os og spørger, om hun ikke kunne afsætte nogle minutter af sin tid til os, som jo var kommet helt fra København – og øjensynligt forgæves. 

Kvinden er (tror jeg) ikke lige kommet fra ferie, så hun siger en smule henholdende, at hun har lidt travlt. Jeg får forklaret, hvordan dette møde er kommet i stand gennem et netværk, hvor det er blevet anbefalet, at vi møder denne virksomhed. Da jeg nævner navnet i mit netværk, finder vi hurtigt frem til en fælles bekendt, flere bekendte, mange bekendte, og uden, vi egentlig får aftalt det, så sidder vi i et mødelokale og snakker. Mødet ender med, at vi finder potentielle samarbejdsmuligheder, og min kollega og jeg kører derfra med en fantastisk oplevelse af imødekommenhed og bevidstgørelse om, hvad fælles bekendte kan gøre ved muligheden for at få en dialog i gang med ”fremmede mennesker”. 

Dette er en fredagsinspiration med tak til alle de receptionister derude, som med et smil på læben og et mindset fokuseret på muligheder får os til at føle os velkommen, ventet og set.
Det er også en fredagsinspiration, som hylder dialogen og netværket. Husk, at det er først i dialogen, mulighederne opstår.

Sidst men ikke mindst, så skal det nævnes, at det for de fleste vil være en fornøjelse, hvis vi altid har samme overskud som i tiden lige efter ferien. Når travlheden igen får overtaget i din dagligdag, så find denne overskudsfølelse frem og benyt dig af denne viden til at beslutte, hvordan du vil håndtere eventuelle udfordringer, du støder på.

Fredagens vise ord:

”Det er dig, som bestemmer. Du kan ikke kontrollere, hvad du udsættes for, men du kan bestemme din reaktion på alt, hvad livet byder dig”.

Anotherstep en del af PS4 ønsker jer god weekend

Ingen kommentarer:

Send en kommentar