fredag den 9. maj 2014

Trivsel i livet handler om at nå sine mål uden at komme i ubalance

Denne uges inspiration er skrevet i Washington, hvor Partnerne fra PS4 A/S deltager på ASTD konferencen med en mindre delegation. En af dette års Keynote speakers er Arianna Huffington, som med stor charme og tænkning fortalte om sin erfaring med søgen efter succes i livet. Arianna Huffington er blandt de mest feterede og omtalte mediekvinder i USA. I 2005 stiftede hun bloggen The Huffington Post, som på få år er blevet den mest ’hypede’ med et månedligt antal unikke besøgende på næsten 40 millioner. Derudover læses den også af 9.000 bloggere, som tæller navne som David Cameron, Sean Penn og Robert Redford. I 2011 solgte hun The Huffington Post for 315 millioner dollar til American Online, AOL, og de valgte at indsætte stifteren som chefredaktør for HuffPo, som den, med amerikanernes hang til kælenavne, kaldes.  Det placerede Arianna som nummer 31 på Forbes liste over de mest magtfulde kvinder i verden. For to år siden ramte hun så ”muren”, en situation der for altid kom til at ændre hendes liv. Siden da har hun beskæftiget sig maximalt med at skabe balance i livet, og hun har skevet bogen ”Thrive”, som beskriver, hvordan hun redefinerede succes i livet.

Hvad skaber succes i livet?

For mange handler succes om penge, magt, indflydelse og nydelse. For netop at skabe dette tænker og agerer mange med fokus på opnåelse af resultater, hårdt arbejde, disciplin og fremdrift. Det tænkte Arianne også, og måske kan mange af os genkende, at vi kan have en ”hård” uge. Men det er jo bare lige nu… Om lidt er det slut, efter weekenden er alt mere roligt… Eller er det?

Et liv med succes handler i høj grad om at være mentalt og fysisk i god form. Fokus og hårdt arbejde kræver enorm energi, og de grundlæggende behov for søvn og hvile gør på alle måder en forskel. Mangel på søvn og hvile påvirker ganske enkelt vores evne til at skabe overblik, vores evne til at lede andre, vores evne til at tænke klart, vores parathed samt vores interesse for samarbejde og kreativitet.

Mennesker har brug for mange timers søvn i døgnet til at restituere både fysisk og mentalt. Det har vi vidst i mange år, og østens spirituelle beskrivelser om mentalt overskud via meditation, kropsbevidsthed, ro og mental afslappethed har i flere hundrede år været beskrevet som middel til opnåelse af balance i livet. Nu har også forskningen bevist det, og de fleste stress og neuro- leadership forskere anbefaler mennesker mellem 8 og 12 timers søvn og hvile i døgnet. Mennesker, der konstant ”deprimerer” deres behov for søvn og hvile, straffes før eller siden for dårlig ”opførsel”, glemsomhed, fejl, og alt for overfladisk adfærd. Stresshormonerne får os til at være høje og hurtige, konstant under pres, som får os til at miste evnen til at leve og evnen til at få succes. Vi skal acceptere vores kapacitet og passe på ikke at være ”på” hele tiden. Små ”nap” i dagens løb kan gøre en forskel, og et godt hvil før et vigtigt møde skaber et helt andet engagement, fokus og forberedelse til det, der kræves for at opnå noget. Hvordan forbereder vi os til vigtige møder mentalt og fysisk?

Arrianna anbefalede også, at vi tager alle elektroniske medier ud af soveværelset. Nu starter hun altid dagen med et gammelt vækkeur og et langt bad med tanke på egne behov og mål for dagen. Selv må jeg jo give hende ret i, at dagen hurtig kan få en heftig drejning med en smartphone-vækning og blikket på nye mails og opdateringer fra diverse sociale medier, i stedet for at vågne med fokus på ro og ens egen udhvilede tilstand.

Går vi glip af noget ved at vente en time? Lad os gerne høre, hvordan I forvalter jeres balance mellem aktivitet og hvile. Hvordan I passer på ikke altid at være på. Lad os dele vore erfaringer med hinanden, så vi alle bliver mere kloge på, om ro og hvile et par minutter eller 10 inden et vigtigt møde kan lade sig gøre, og om det bliver brugt på danske arbejdspladser. Om det er ok ikke at besvare mails 12 timer i døgnet.

Skriv gerne, hvad jeres erfaringer er, og hvordan I forvalter presset i hverdagen!

Ugens citat er af John Lennon:

Life is, what is happening to you, while you are busy making other plans!


Anotherstep ønsker alle rigtig god weekend

Ingen kommentarer:

Send en kommentar