fredag den 17. december 2010

Nytår

Vi nærmer os 1. januar med hastige skridt – et gammelt år er ved at være slut og et nyt år begynder. Men hvordan er det lige med nytår – nogle har nytårsforsæt, og hvad er egentlig det? - Andre har nogle mål med det nye år – og hvordan skal vi egentligt gribe dem og det an, som mange betegner som – starten på et nyt kapitel i ens liv??

Når man fx googler nytårsforsæt, så kommer der mange bemærkninger op som:

· Et nyt og spændene år er begyndt - Og du sidder nok lige som halvdelen af Danmark med et nytårsforsæt "hængende" over hovedet. Og det er da ok….
· Her kan du offentliggøre dit nytårsforsæt for alle i Danmark. Alle kan se dit forsæt her og kan dermed tage dig på ordet. Det forpligter dig mere.
· Nytårsaften opstiller rigtig mange pligtskyldigt et nytårsforsæt. For vi har jo alle nogle ømme punkter i levevisen, som skyldfølelsen….
· 60 procent af os dropper nytårsforsættet - læs en professors råd om hvordan du holder løftet til dig selv og ændrer dine vaner, se; Stephen R. Coveys "7 gode vaner", som også kan downloades af deluxe medlemmer i Network4People.

Ikke for noget – Hvem er det egentlig man skal "stå til regning over for" – Hvem er det egentlig man "snyder" – og hvorfor laver vi de her nytårsforsæt for hele verden at se? Er det fordi vi inderst inde gerne vil ændre livsstil – vaner – os selv???

Som Stephen R. Covey i "7 gode vaner" så fint skriver – Giv små løfter til dig selv og hold dem. Fx som en gruppe der kollektivt bliver enige om at kaste det gamle manuskript ud og skrive et nyt – synergi.

Nytår eller ej – vær dig selv, glæd dig over at et nyt år begynder, og alle de gode intentioner – nyd dem, glæd dig over at du har dem, hold dem hvis du kan – men men men – lad være med at slå dig selv i hovedet med dårlig samvittighed hvis ikke du lige når dit mål nu og her – ændringer tager tid – og det må de gerne – Processer tager tid – det er det gode ved fremskridt og livet;)

Citat fra Stephen R. Covey: "Søg først at forstå – Derefter at blive forstået - Hvis vi vil udvikle os, skal vi lære, forpligtige os og gennemføre – igen og igen. Livets mening kommer indefra – skriv en hensigtserklæring for dit liv – det kræver eftertanke og analyse – og man skal sikkert skrive den flere gange før man er tilfreds".

Så husk at verden forandrer sig ikke den 1. januar 2011, ting tager tid at ændre og det kræver at man selv starter processen.

Fredagens vise ord: "Hvis du har en idé og jeg har en idé og vi bytter – så har jeg 2 ideer og du har 2 ideer." Kinesisk ordsprog.

Rigtig godt nytår.

Peder Juul
Partner PS4 A/S
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar